My blog

My blog

Hellig Olav

en annen vei-min dagbokPosted by Jeannine Lyngsvåg Tue, January 19, 2016 14:47:03
Så bra, fornøyd..sykdommen er borte i denne omgang, Hellig Olav ikon er ferdig , bortsett fra at ikonet må tørke i et år. Så skal ferniss på. Tror jeg :-) Heldigvis finnes folk som skriver flotte blogg :-) her fra Ragnhild Høen :-)
  • Comments(0)//myblog.kristinlavransdatter.net/#post131

Jomfru Maria med Jesus -Eleusa-ikon

en annen vei-min dagbokPosted by Jeannine Lyngsvåg Tue, January 12, 2016 16:41:24
Da var det fortsatt den sykdommen, men har begynt på Hellig Olav-ikon. Siden det alltid er tørketid innimellom kunne jeg fortsette med Eleusa ikon,Jomfru Maria med Jesus barn. Det var noen få ting jeg måtte gjøre, men nå er hun klar til å vise..

smiley

  • Comments(1)//myblog.kristinlavransdatter.net/#post129

Hellig Olav

en annen vei-min dagbokPosted by Jeannine Lyngsvåg Sun, January 10, 2016 19:21:27
Hellig Olav, Olav Haraldson, nå har jeg lest.... først på nett, etterpå hos Sigrid Undset, og i tillegg som var en ekt fornøyelse hos P.Olav Müller, " Pateren dypper pennen"....alt kan anbefales :-)

Nå håper jeg at jeg er klar til å begynne i morgen. ikonplate er forgyllet..... det jeg hadde likt var ferske egg til maling. De man få kjøpt for tida er ikke virkelig gode.

Hellig Olav som lovfestet kristenrett i Norge, be for oss !!!!!!!!!!!

  • Comments(0)//myblog.kristinlavransdatter.net/#post128

Hellig Olav

en annen vei-min dagbokPosted by Jeannine Lyngsvåg Wed, December 16, 2015 17:36:36
Da jeg begynte å skrive ikon, sa jeg fast bestemt....det blir helst Jomfru Maria ..og kun ikoner jeg liker.... Som tiden viste, tok jeg skikkelig feil. Det er ikke så enkelt. Å skrive ikon er bønn, bønn og atter bønn.Så plutselig skriver jeg ikon, som eks. 14 stasjoner-korsveien, aldri ville ha falt meg inn å skrive av meg selv. Men nå henger de i vår kirke.
Jeg vet ikke hva som skjer under selvige prosessen,men sikkert er at det skal bli et Hellig Olav ikon, Hellig Olav som kristnet Norge. Den utviklingen som fortida foregår over hele verden gjør noe med tankeverden. Mye informasjon, alt for mye , og vanskelig å finne sannheten i det . Da kom den Hellige Olav i mine tanker....vi trenger han...jeg som aldri brydde meg så veldig om han....liksom lenge siden....og ikke aktuelt..ikke aktuell,,,ja da har vi det. bønn ,hva er det som skjer i Europa i Norge....Hvorfor er alle så snillestille..Hellig Olav .ber for oss !!!!
Jeg har forberedt ikon.....d.v.s. lagt gesso, slipt, og forgyllet, oljeforgylling, men nå må han vente, siden vi skal feire Jul. I dette år for første gang i vår St.Ansgar kirke , Det blir bra !!
St. Olav ikon er til venstre.

Jeg skrev et lite Kristus -Pantokrator ikon , har brukt første gang sølv og gull, ;-)

  • Comments(0)//myblog.kristinlavransdatter.net/#post127

St. Ansgar kirke ble konsekrert

en annen vei-min dagbokPosted by Jeannine Lyngsvåg Wed, December 09, 2015 18:55:41
I går den 08.12.2015 ble vår St.Ansgar kirke konsekrert og feiring av Jomfru Marias uplettede unnfangelse.For en dag, for en liturgi , biskop,prester , ministranter ,koret ...alt var nydelig !!!! Jeg ble så glad, tenk å oppleve en konsekrasjon av kirka og alteret. Tror ikke vi få oppleve det en gang til...men man kan aldri vite...;-)
Nå kommer noen fotos , men kun tatt med mobiltelefon og ikke så god kvalitet....liker vanligvis ikke å ta bilder i Messen...men i går ..da jeg gjorde jeg et unntak.  • Comments(0)//myblog.kristinlavransdatter.net/#post126

Erkeengel Rafael med Tobias

en annen vei-min dagbokPosted by Jeannine Lyngsvåg Mon, November 09, 2015 18:34:12
Jeg er veldig overrasket, så lenge siden jeg har vært her, ikke lagt ut noen fotos ikke skrevet innlegg..... hva det skyldes vet jeg ikke, men anta at det er nye omgivelser...en del skriving av ikoner, og jeg må innrømme jeg ikke vet så riktig hvor jeg skal begynne....
Kanskje med det siste ikon jeg skrev, hvor jeg fortsatt er usikker om det er et " riktig " ikon eller et ikon inspirert bilde, som Elisabeth kaller slike bilder ;-)
det framstiller Erkeengel Rafael med Tobias på veien..Jeg elsker den fortellingen, og har lest den flere ganger, og nå " malt" som vanlig med eggtempera på massiv bøkplate, gesso, og bladgull 24 karat.


  • Comments(0)//myblog.kristinlavransdatter.net/#post125

Vår Frue av Kazan

en annen vei-min dagbokPosted by Jeannine Lyngsvåg Sat, June 06, 2015 19:24:36
YES, nå er jeg ferdig !!! Ble ferdig i dag, til tross at det var mye annet å gjøre.....nye vinduer pluss ;-) Utrolig nok fant jeg roen :-)  • Comments(0)//myblog.kristinlavransdatter.net/#post124

Vår Frue av Kazan

en annen vei-min dagbokPosted by Jeannine Lyngsvåg Sun, May 31, 2015 17:22:52
Er du endelig ferdig...ble jeg spurt i dag....nei , jeg er ikke ferdig med dette ikon, men jeg har kommet langt, rammene skal ha et strøk til.
Også dette ikoner en reproduksjon, fra boka modern ikon i Russland. Jeg føler disse ikoner ble skrevet på en annen måte....fargemessig....jeg prøvte alt jeg har lært, og tenker mye nærmere kommer jeg ikke orignalen.
Men for et ikon med den historien bak seg. :-)


  • Comments(0)//myblog.kristinlavransdatter.net/#post123
Next »