My blog

My blog

korsveien- de 14 stasjoner

en annen vei-min dagbokPosted by Jeannine Lyngsvåg Wed, January 28, 2015 20:23:20
Rart å tenke tilbake, til den dagen jeg fikk boka jeg hadde bestilt i Italia. Boka heter
" Contemporary icons written in Italy " , jeg bladde gjennom å så korsveien.
Og så hadde vi kurs i KiGa,og fikk en prat med Pater Frode om korsvei og maleriene. Jeg fortalte om boka, og så var vi i gang på et eller annet vis. Og jeg forstår fortsatt ikke , at jeg turde å overta den jobben til å male alle 14 stasjoner.......tradisjonelt, d.v.s. eggtempera , bladgull 24 karat, pigmente, vann, og alkohol, og på treplate, som er gessobehandlet, øst canon. Det ble mye jobb i forveien, og jeg fikk stadig støtte fra folk i utlandet og fra Norge, uten den hjelpen hadde jeg nok ikke klart det.
De 14 stasjoner jeg malte overtok jeg fra boka. -ikonograf -Giovanni Raffa og hans kone Laura Renzi skrev disse ikoner til et kapell i Italia.
Å male et ikon etter tradisjonen krever bl.a. tålmodighet, man må ikke framskynde prosessen, verken under malingen, forgyllingen eller tørkeperioden, som er vanligvis 1 år !!!!!!!!!!!!!Sluttbehandlingen- ferniss- er en blanding av harpiks og bivoks, og kan kun påføres med samme romtemperatur som må være ca. 20 grader, og uten støv i luften.
Så må de tørkes et sted hvor de hvile, helst i et skap...
Nå har jeg 14 ikoner som skal fernisses.....og tørkes.... ikke lenge siden jeg ble ferdig med nr. 14.......og ikoner henger , ligger eller står under den tørkeprosessen før fernissen....jeg begynte i Januar 2014 med forberedelser...malingen startet jeg med i Juli.....Nå må jeg tenke og trenger forbønn...


  • Comments(0)//myblog.kristinlavransdatter.net/#post111