My blog

My blog

Hellig Olav

en annen vei-min dagbokPosted by Jeannine Lyngsvåg Wed, December 16, 2015 17:36:36
Da jeg begynte å skrive ikon, sa jeg fast bestemt....det blir helst Jomfru Maria ..og kun ikoner jeg liker.... Som tiden viste, tok jeg skikkelig feil. Det er ikke så enkelt. Å skrive ikon er bønn, bønn og atter bønn.Så plutselig skriver jeg ikon, som eks. 14 stasjoner-korsveien, aldri ville ha falt meg inn å skrive av meg selv. Men nå henger de i vår kirke.
Jeg vet ikke hva som skjer under selvige prosessen,men sikkert er at det skal bli et Hellig Olav ikon, Hellig Olav som kristnet Norge. Den utviklingen som fortida foregår over hele verden gjør noe med tankeverden. Mye informasjon, alt for mye , og vanskelig å finne sannheten i det . Da kom den Hellige Olav i mine tanker....vi trenger han...jeg som aldri brydde meg så veldig om han....liksom lenge siden....og ikke aktuelt..ikke aktuell,,,ja da har vi det. bønn ,hva er det som skjer i Europa i Norge....Hvorfor er alle så snillestille..Hellig Olav .ber for oss !!!!
Jeg har forberedt ikon.....d.v.s. lagt gesso, slipt, og forgyllet, oljeforgylling, men nå må han vente, siden vi skal feire Jul. I dette år for første gang i vår St.Ansgar kirke , Det blir bra !!
St. Olav ikon er til venstre.

Jeg skrev et lite Kristus -Pantokrator ikon , har brukt første gang sølv og gull, ;-)





  • Comments(0)//myblog.kristinlavransdatter.net/#post127