My blog

My blog

Ikonmaling II

ikonmaling steg for stegPosted by Jeannine Lyngsvåg Mon, October 28, 2013 19:42:53
Ikonet er overført på platen, og nå kan man legge på bladgull. En annen mulighet er vanlig maling som likner på gull. Det finnes også andre alternativer, som for eksempel gull maling.

Men først må gessoen forsegles ved hjelp av lakk. Jeg pleier å bruke skjellakk men det kan også benyttes vanlig lakk fra byggemarket. Man må være veldig nøye under prosessen, for alt kan ses gjennom gullet... Skjellakk bør påføres ca. 3 ganger, med tørking mellom lagene. Er det gjort, påføres gullgrunn, som igjen må tørke i noen timer. Jeg velger å gjøre dette over flere dager for å oppnå best mulig resultat.
Så overføres bladgull til platen, varsomt og holde pusten ;-) Deretter legges ikonet et sted til å hvile.
Neste dag fjerner jeg det gullet som er for mye , og polerer med bomull, men veldig forsiktig :-)

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Jeannine Teresa Tue, June 30, 2015 20:14:05

Hei Sølvi, jeg er veldig spent på resultat !!!!! Hilsen og lykke til

Posted by Sølvi Åsvik Tue, June 30, 2015 15:34:25

Hei- takk for en fin og inspirerende blogg !
Nu skal jeg lag gull på et hjemmelaget indisk papirbilde. Og jeg eksperimenterer, - nu har jeg lakket et tynt lag "decoupage" lim, og lat det tørke. Så smår jeg på "Anleggøl für Blattvergoldung" - og lar det tørke i tre timer, og så skal jeg presse de gullbladene på, og jeg tror jeg vet ikke hvordan. Jeg skal skrive her om fire timer hvordan det gikk.

Sølvi